Flera generationer av kärlek

Att kombinera ren och skär kärlek med de finaste råvarorna har visat sig vara ett lyckat koncept. Att gifta ihop orientaliskt tunnbröd med världens olika mattraditioner och maträtter likaså.

Idag är vi sjätte generationens bagare som förvaltar bagarkonsten, traditionerna och det gedigna hantverk som krävs för att kunna baka riktigt bra tunnbröd. Kunskapen och passionen går i arv och för varje ny generation är vi flera som brinner för att fortsätta föra verksamheten framåt. Det är svårt att låta bli när man växer upp bland nybakat bröd och alltid har lite mjöl på näsan. Det är därför med stolthet vår familj kallar sig för sjätte generationens bagare som med stor hantverksskicklighet, kunskap och höga kvalitetskrav bakar det traditionsrika tunnbrödet från Orienten – Liba Bröd!

Från öst till väst

Från de soldränkta sluttningarna i Qualamounbergen i Syrien, till Libanons kustslingrande huvudstad och medelhavsmetropol Beirut – och sedan hela vägen till Göteborg i Västsverige. LibaBröd’s historia och arv sträcker sig över flera generationer, kontinenter och mattraditioner.

Nasif Fadel, grundare av Liba Bröd, kom till Sverige 1989, tillsammans med sin fru. Förälskad och nygift bestämde han sig för att göra det han var allra bäst på – baka tunnbröd.

”Genom lite lånade pengar från min familj i Libanon, en enormt stark vilja att lyckas, viktigt stöd från min bror Salem och min fru Rita, så lyckades jag starta bageriet i Göteborg 1992.

Det fanns inga maskiner  som klarade att baka vårt speciella tunnbröd, så jag och min bror satt uppe på nätterna och gjorde ritningar, konstruerade och experimenterade med olika lösningar för att få det exakt som vi önskade.”

– Nasif Fadel, grundare

En värdefull vänskap