Fattoush

 

Ingredienser

Liba Bröd                                            1st

0.25 Gurka                                          ¼

tomat                                                 2st

Rädisor                                               5st

Färsk mynta                                       1dl

Alternativt torkad, smulad mynta        2 tsk

Finhackad persilja                              2 msk

Rödlök                                              1/2

Isbergssallad                                     1/4

Vitlök                                               1-2 klyftor

Salt                                                   0,5 tsk

Paprikapulver                                    0,5 tsk

Summak (krydda)                              1 tsk

Citronsaft                                          1 msk

Olivolja                                              0.5 dl

 Tillagning

Öppna upp libabrödet i två delar, rosta dem i ugnen vid en temperatur på ca 220 grader i ca 6 min. (tills de blir gyllenbruna)

Det går ocskå bra att fritera brödet, då håller den sig krispig hela tiden.

Dela upp brödet i smulor lika stora som "femmor".

 

Tärna gurkan, tomaterna och isbergssalladen. Skiva rädisorna, finhacka myntan och persiljan. Strimla rödlöken.
Lägg i allt i en skål och tillsätt pressad vitlök, salt, paprikapulver, summak, citronsaften och olivoljan. Rör om och tillsätt sedan det krispiga libabrödet.

 

Hoppas det smakar!

 

Tid                                                                                 Portioner

20min                                                                          4

 

Bookmark and Share

 

Kommentera







Pizza på liba-bröd!
Klicka här fär att få vet mer!
Hos oss använder vi bara de allra finaste råvarorna!