Vegetarisk pizza

Ingredienser:                                                                Ugn : ca 250 grader

Libanesiskt tunnbröd (grovt)      1st

Mozarella ost                          125g

Salladsblad                          ca 2dl

Körsbärstomater                      3 st

Rödlök                                  2 tunna skivor

Passerade tomater                  3 msk

Olivolja                                  1 msk

Salt

Peppar

Tillagning:

Tomatsåsen:
Blanda ihop passerade tomater med olivoljan för att sedan smaksätta med lite salt och peppar.

Pizzan:
Lägg upp libabrödet med den vita sidan uppåt. Bred ut tomatsåsen och lämna 1-2 cm av kanten, för att undvika att tomatsåsen sipprar ner när den är inne i ugnen. Lägg ut mozarellaosten på pizzan och tillsätt rödlöken. Dela Körsbärstomaterna i två och placera ut dem på pizzan.

Lägg in pizzan i den övre delen av ugnen och ta ut den när osten har smält.
Sedan tar du salladen och lägger upp den på pizzan. Jag brukar tillsätta en skvätt olivolja på pizzan och sedan lite oregano.

Bon Apetit!

 

Tid                                                                                 Portioner

Ca 10 min                                                                    1

 

Bookmark and Share

 

Kommentarer

Sandra2012-02-22 18:28:15

Har provat det. Faktiskt väldigt gott!! :-)

Sara2012-05-23 19:57:11

Fantastiskt Gott!!

Chris2012-12-04 01:04:15

Jag gör alltid pizza på libabröd. Det går snabbt och blir väldigt gott. Jag brukar ringla lite olivolja på ett bröd och ta ytterliggare ett och gnida dem två mot varandra så att båda bröden täcks av ett tunt lager olja. Sedan tar jag hemmagjord tomatsås eller om jag har ont om tid färdigköpt tomatpastasås med basilika som grund. därefter tillsätter jag mozarella, svamp och oliver. in i ygnen på hög värme några minuter. Supersnabbt och mycket goare än köppizza.

migge2013-08-22 17:55:10

Länge leve libabröd! Det bästa brödet någonsin. så himla praktiskt att ha i frysen och det är supergott. Tack bagarna som bagar tidigt på morgonar:)

Jonas2013-09-23 15:42:51

En stående klassiker som även min ömma moder anammat och tagit till perfektion!

Refika Kabakci2015-06-15 15:37:00

Fantastisk Gott!

 

Kommentera







Pizza på liba-bröd!
Klicka här fär att få vet mer!
Hos oss använder vi bara de allra finaste råvarorna!