LIBA-brödet

Världens bästa bröd? Det tycker vi!

Vi har bakat det goda Liba-brödet så länge det går att minnas. Tunnbrödet, som bara kallas för "bröd" i Syrien och Libanon, äts till allt och till alla måltider; under svårare tider som utfyllnad när inte maten riktigt räckte till och senare som ett alldeles extra gott tillbehör till både enkel mat eller stora festmåltider.

På 1800-talet bakades det tunnbröd hemma hos varje enskild familj i vedeldad ugn men på 1850-talet åker farfars farfar till Damaskus för att starta ett bageri och sälja i lite större skala. Det gick förstås alldeles utmärkt och därför kan vi med glädje konstatera att vi idag är femte generationens bagare av detta goda tunnbröd – Liba-bröd.

Ingredienserna är enkla (vatten, mjöl, salt, en nypa socker och jäst) men det är under gräddningstiden hemligheten till ett lyckat tunnbröd ligger. En sekund för länge, och brödet är förstört. En grad för lite, och brödet får inte rätt konsistens...

Se gärna filmen här nedan som visar hur vårt brödbak går till!

Liba-brödet är nog världens mest praktiska bröd; ät det som det är till mat, dippa i goda såser, gör en smörgåsrulle, en matig wrap eller använd som bottenbrödet till din favoritpizza – det är du som bestämmer!

 

 

Pizza på liba-bröd!
Klicka här fär att få vet mer!
Hos oss använder vi bara de allra finaste råvarorna!