Historik

 

Familjeföretaget med smak för det goda i livet.

Vår släkt kommer ursprungligen från Syrien i Mellanöstern och de soldränkta sluttningarna i Qualamounbergen. Strax innan jag skulle komma till världen flyttade min familj till "Lilla Paris", dvs Beirut i Libanon som då var en välbesökt och livfull metropol vid Medelhavet.

Under det långa och förödande inbördeskriget 1975-1990, när största delen av Beirut lades i ruiner, bestämde jag mig 1989, förälskad och nygift, för att söka asyl i Sverige.

Så fort jag hade lärt mig tillräckligt med svenska kände jag att jag ville göra det jag var allra bäst på – baka bröd! Genom att låna lite pengar av min familj i Libanon, med en enormt stark vilja att lyckas, viktigt stöd från min bror Salem och min fru samt en hel del tur, lyckades jag starta ett bageri i Göteborg 1992. Inga maskiner fanns som klarade att baka vårt speciella tunnbröd så jag och min bror satt uppe på nätterna och gjorde ritningar, konstruerade och experimenterade med olika lösningar för att få det exakt som vi ville.

Min gode vän, Lasse Törnqvist, har betytt mycket för min familj genom åren och utvecklingen av vår företagsidé. Han har fungerat både som rådgivare och mentor och hans stöd har varit ovärderligt. Jag fick även tag på duktig personal och tillsammans började vi på allvar att bygga upp företaget. Det blev mycket jobb på nätterna och försäljning på dagarna för att få det hela att gå ihop. Så småningom började marknaden att växa och det gick bara bättre och bättre!

2003 ombildades bolaget och fick sitt nuvarande namn LibaBröd AB. 2005 valdes jag till Årets Nybyggare i Västra Götaland och 2012 firade vi 20-årsjubileum!

Så det är med stolthet min familj kallar oss för femte generationens bagare som med stor hantverksskicklighet, kunskap och höga kvalitetskrav bakar det traditionsrika tunnbrödet från Orienten – Libabrödet!

Nasif Fadel

 

Pizza på liba-bröd!
Klicka här fär att få vet mer!
Hos oss använder vi bara de allra finaste råvarorna!